• Allt inom avlopp

  Information till fastighetsägare

  Tryggt, enkelt och kostnadsffektivt med en aktör för alla avloppstjänster.

  Spoltekniker på väg in i flerfamiljsfastighet.

Teckna förmånligt serviceavtal

Vi underhållsspolar och inspekterar hela lägen­hets­bestånd till fast månadskostnad. Kontakta oss om du vill veta mer.

Kontakta oss för offert

Påskrivna dokument.
Serviceavtal

Detta ingår i vårt heltäckande All Inclusive-avtal

 • Underhållsspolning
 • TV-inspektion
 • Årlig konsultation
 • Akutspolningar dygnet runt
 • 20 % på tillkommande arbeten
 • 10% på material

Avisering

Vi vet att du som fastighetsägare har ett stort behov av att informera hyresgäster vid arbeten som kräver att man går in i deras privata hem. Därför hjälper vi till med avisering av samtliga boende i ditt lägenhetsbestånd vid underhållsspolning. Avisering sker i god tid och innehåller information om vilket arbete som ska utföras, vad hyresgästerna själva måste tänka på innan vi kommer samt datum och tid för när arbetet påbörjas. Hyresgästerna får även kontaktuppgifter till oss vid frågor.

Spoltekniker på väg in i flerfamiljsfastighet.
Inför vårt besök

Nyckel till bostaden

För att kunna utföra underhållsspolning behöver vi tillgång till lägenheterna. Antingen genom att de boende är hemma eller att nycklar finns tillgängliga när vi kommer.

I de fall vi inte kommer in i en bostad på bokad tid kommer vi att behöva debitera arbetet ändå.

Ren golvbrunn
Inför vårt besök

Städning

Vi uppskattar om lägenhetsinnehavaren har städat och tömt utrymmet under vask samt rengjort de golvbrunnar som ska renspolas. Det gör att vi kan arbeta mer effektivt.

Vi lämnar alltid rent och städat efter oss.

Spoltekniker går från spolbil-
Inför vårt besök

Dagen för rörspolning

Det är viktigt att ni vet att det är Spolarna som kommer. Därför har vår personal alltid arbetskläder med Spolarnas logotyp på samt legitimation.

Armbandsur.
Inför vårt besök

Tidsestimering

Eftersom all rörspolning startar längst ner i fastigheten räknas detta som starttid. Det är svårt att ge exakta tider för när varje enskild lägenhet renspolas men normalt sett tar en underhållsspolning 1-2 timmar lite beroende på hur många spolpunkter som ska spolas.

Efter underhållsspolning

Dokumentation

Efter underhållsspolning överlämnas all dokumentation om projektet på USB-sticka eller via e-post till beställaren. Dokumentationen innehåller all information om vilka åtgärder som har vidtagits samt filmer från filminspektion i de fall detta har skett.

Den underhållsspolning som nu skett upprätthåller avloppssystemets normala funktion i 3–5 år framöver beroende på avloppets belastning.

Fast pris

Spolarna gör allt för att erbjuda dig riktigt konkurrenskraftiga priser utan att tumma på kvalitet eller miljö. Det viktigaste är att våra kunder får rätt pris baserat på behov. Beställer du flera tjänster samtidigt, exempelvis filminspektion i samband med underhållsspolning, lämnar vi paketpriser.

Ring oss för en skräddarsydd offert.

När extra åtgärder krävs?

Ibland upptäcks brister i avloppet som kräver åtgärd, det kan till exempel vara fräsning av kalkavlagringar eller relining av läckande sprickor. I de fall där ytterligare åtgärder krävs för att avhjälpa ditt problem som går utanför offert är vi tydliga med detta innan någon åtgärd vidtas.

Betalningsvillkor

All fakturering sker med 30 dagar netto + moms. Vi har inga framkörnings- eller fakturaavgifter. Vi omfattas av SLAM95.

Kontakta oss!