Stopp i avloppet i tvättstugan? Vi hjälper er!

Vi tvättar inte våra kläder lika ofta som vi diskar våra tallrikar, glas och köksredskap. Det kanske får oss att tro att det inte blir något stopp i avloppet från exempelvis tvättmaskinen. Men faktum är att tvättstugans avlopp är lika viktigt att hålla rent som avloppet från toaletten eller vasken i köket.

Det följer alltid med rester från kläder, hårstrån och inte minst rester från tvätt- och sköljmedel när tvättmaskinen töms.

Dessa rester kan lätt skapa en kletig massa som täpper igen rören så att vattnet inte rinner igenom som det ska.

Problem med avloppssystemet kan leda till stora och dyra fuktskador i fastigheten. För att undvika avloppsproblem i din fastighet eller villa erbjuder Spolarna avloppsrensning och underhåll av avlopp för alla typer av fastigheter.

Så förebygger du stopp i avloppet i tvättstugan

Det är inte särskilt svårt eller tidskrävande att förebygga stopp i avloppet från tvättmaskiner. I bostadsrättsföreningar och hyresfastigheter används ofta tvättstugans maskiner varje dag vilket ökar risken för problem med avloppen. Genom att förebyggande åtgärder kan onödiga driftstopp undvikas. 

Att spola avloppet under en längre stund med hett vatten är ett bra skötselråd för att undvika framtida problem. Hett vatten smälter fettrester som har stelnat i avloppet och du minskar risken för dålig avrinning. En annan rekommendation är att kontinuerligt rengöra golvbrunnen, ungefär var tredje månad eller oftare. Rengör vattenlåset med hjälp av varmt vatten och diskmedel så minskas risken för dålig lukt eller problem med avrinning.

Skulle du ändå få problem med ditt avlopp så finns Spolarna här för dig. Vi är ett fullservicebolag inom avlopp och utför avloppsrensning och avloppsunderhåll i fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar och villaägare. Med vår expertis och snabba service kan vi hjälpa dig med både förebyggande och akuta åtgärder. Vi rekommenderar att du bokar underhållsspolning i god tid. Vid akut stopp i avloppet har vi en bemannad avloppsjour som är tillgänglig dygnet runt. 

Kontakta oss idag!