Har du stopp i din dusch
eller toalett? Så rensar och förebygger du!

Alla har säkert någon gång varit med om att det blir stopp i badrummet. Det kan vara duschen, badkaret, toaletten eller handfatet. Om du är drabbad av stopp i exempelvis toaletten eller om du vill göra åtgärder i förebyggande syfte finns det en hel del nyttiga tips.

Stopp i toaletten

Stopp i toaletten är inte den mest angenäma upplevelsen men likväl ett problem som fort måste åtgärdas. En toalett med stopp i är inte bara ohygienisk, det blir också väldigt problematisk när du ska uträtta dina behov.

För att undvika stopp i toaletten ska du försöka att inte snålspola. Så kallad snålspolning sparar visserligen vatten och funkar bra i moderna bostäder men äldre uppsättningar med gjutjärnsavlopp kräver en större mängd vatten. Tänk också på att toaletten är till för att ta hand om det naturliga som dina behov för med sig – inget annat!

Spola aldrig ner tops, bindor, tamponger, servetter eller snus. Det orsakar inte bara stopp i toaletten, det skapar också stora problem för reningsverken.

Stopp i handfatet

Även handfatet får ta emot stora mängder av saker som leder till stopp. Hår, smuts och tvålrester är bara några saker som gör att handfatets ledningar proppas igen och får stopp. Genom att regelbundet använda en vaskrensare kan du förebygga stopp i handfatet, den funkar dessutom även vid stopp i toaletten. Tänk på att en vaskrensare dock riskerar att repa emaljen.

Ett annat tips är att rengöra vattenlåset under vasken med jämna mellanrum. Ställ en hink under vasken och skruva loss vattenlåset. Ta sedan bort skräpet med exempelvis en skruvmejsel och rengör efteråt med diskmedel.

Stopp i golvbrunnen

Det försvinner mer smuts från kroppen än du anar när du duschar. Både smuts och hår tillsammans med tvål, schampo och balsam gör att golvbrunnen lätt blir både överfull och smutsig. För att underlätta vattenflödet och undvika dålig lukt bör du rengöra golvbrunnen regelbundet. Lyft bort silen och vattenlåset och skrubba med varmt vatten och diskmedel.

Andra tips om du har stopp i badrummet

Det viktigaste är att regelbundet se till att avlopp, handfat och golvbrunnar är rengjorda och fungerande. Spola din golvbrunn eller avlopp med riktigt hett vatten ibland och återigen – var noga med att avloppen bara få ta emot saker som de är avsedda för.

Vi på Spolarna gör allt för ditt avlopp. För att slippa alla problem som ett icke fungerande avloppssystem för med sig erbjuder vi avloppsrensning och underhåll av avlopp för alla typer av fastigheter. Vi arbetar både med förebyggande och akuta åtgärder och erbjuder alltid snabb service.

Behöver du hjälp med ditt avlopp? Kontakta oss idag!